12 Ocak 2020 Pazar

Sintra'da Gezilecek Yerler ve Ulaşım

Sintra, doğal ve insan yapımı güzelliğin bir karışımıdır  egzotik tropik bitkiler, yemyeşil vadiler ve Atlantik ve Lizbon'un puslu manzaralarına sahip sarp tepeler arasında yer alan fantezi kaleler.

Sintra Portekiz krallarının zamanlarını geçirdikleri yer olmasından dolayı, halk tarafında da kraliyet ailesine yakın olma arzusu olanlar, aynı mahallede bereketli bahçelerin ortasında saraylarını inşa ettiler. Lord Byron bu bölgeyi görkemli Cennet olarak adlandırdı. Bugün yoğun olarak turistler tarafından ziyaret ediliyor olsa da hala harikalığını koruyor. Bu bölgede zaman geçirmek çok başka gerçekten, biraz daha vaktinizi ayırıp yakın civardaki  Cabo da Roca'daki Portekiz'in en batı ve en güzel ucunu keşfetmeyi mutlaka deneyin.

Sintra'daki kalelere farklı döngüler yapan iki otobüs var. Ziyaretinizden bir gün önce hangi kaleleri planladığınıza karar vermenizi tavsiye ederiz. İlgili otobüs biletlerini geldiğiniz gün, otobüsten veya tren istasyonundan satın alabilirsiniz. Otobüsler yazın yaklaşık 15 dakikada bir ve kışın 20 dakikada bir hareket eder. Yaz aylarında çok yoğun olduğunu unutmayın. Alternatif olarak biraz daha vakit ayırarak yürüyebilirsiniz.

Bu yazı yalnızca Sintra'yı merak etmeniz içindi şimdi de görsel şölen yaşamanızı istiyoruz. Hiç vakit kaybetmeden aşağıdaki linkten gezi rehberi yazısına ulaşın. Cengiz Selçuk bey görseller ve açıklamalarla size sanal bir tur yapmanıza fırsat tanıyor.

https://cengizselcuk.com/sintra-portekiz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder